فصل برداشت گل محمدی اواخر اردیبهشت ماه در اواسط خرداد ماه می باشد. برای بدست آوردن اسانس گل محمدی باید گل های تازه محمدی در ساعات ایتدایی صبح چیده شود گل ها به صورت دستی توسط بیشتر خانم ها چیده می شود و درون گونی ریخته شده و به محل تقطیر و مکان های گلاب گیری منتقل میشود.
تقطیر سنتی با استفاده از دیگ های مسی و مخزن های گالوانیزه که حدود ۳۰۰ لیتر ظرفیت دارند انجام میپذیرد. این دیگ ها دارای درهای گرد و قابل برداشتن میباشد. و سر آن دارای لوله بوده که آب ولرم به عنوان مایع سرد کننده استفاده می شود. برای هر بار اسانس گیری حدود ۱۲ کیلوگرم گل تازه محمدی همراه ۶۰ لیتر آب درون مخزن می ریزند. و بعد از ترکیب آب و گل و اطمینان حاصل از اینکه گل و آب کاملاً درون آب غوطه ور شده و خیس شوند درب ظرف گذاشته شده و سپس آب داخل مخزن به جوش می آید.
بخار همراه با اسانس گل محمدی وارد لوله بالایی می شود. و سپس بخار آن سرد و آب و اسانس درون ظروف شیشه ای برای جدا کردن می ریزند. به طور کلی در هر بار تقطیر چند ساعت به طول میانجامد و حدود ۱۶ لیتر آب مخلوط تقطیر آب و اسانس به دست میآید. این اسانس های به دست آمده و مخلوط تصفیه شده و در فصل گل محمدی نگهداری میشوند شده برای تقطیر دوباره جمعآوری میشود و در پایان تمام اسانس های به دست آمده که از مراحل تقطیر با هم مخلوط میشود. اسانس محمدی به دست می آید. که به دو صورت صنعتی و سنتی می باشد
هر ساله چیزی حدود پنج میلیون کیلوگرم عصاره و اسانس گل محمدی به خارج از کشور صادر می شود.تقریباً بیش از ۲۵۰۰ فراورده دارویی طب سنتی و داروی طبیعی در کشور تهیه میشود. و بیش از صادرات گیاهان دارویی واردات محصولات به صورت خام انجام می پذیرد. تمامی محصولات به خارج از کشور صادر می شود. قیمت هر کیلو اسانس گل محمدی در بازارهای جهانی ۵۵۰۰ تا ۱۲۰۰۰ یورو می باشد. که این میزان با ارزش افزوده به کشور انتقال پیدا میکند. کشور ایران مقام اول را در زمینه کشت گل محمدی دارا می باشد. و سالانه حدود ۷۷۰ تا ۲۰۰۰ کیلوگرم اسانس را در کشور تولید می کند. و بر حسب ظرفیت موجود این مقدار رو به افزایش می باشد.