گل محمدی درخت های کوچک می باشد که تیغ های ریز زیادی را دارا بوده و دارای برگ های سبز براق می باشد. و گلهای صورتی کم رنگ و معطر دارد. برای تولید یک لیتر اسانس گل محمدی از چهار تن گلبرگ همین گل استفاده میشود. این اسانس بسیار گرانبها می باشد و به طلای معطر شهرت دارد. و از مواد اولیه کارخانه های عطر سازی در دنیا می باشد.
گل محمدی یا گل سرخ دارای برگهای مرکب دندان دار می باشد و گل برگ هایی به رنگ صورتی روشن مایل به سفید دارد. از گلبرگهای آن اسانس گل محمدی به دست می آید. اسانس گل محمدی در گرما روان شده و بعد از سرد شدن تدریجی تولید می شود. و در دمای ۲۰ درجه انجماد کامل پیدا می کند. اگر اسانس مرغوب باشد در دمای ۱۲ درجه منجمد میشود. اسانس گل محمدی بی رنگ یا مایل به زرد می باشد و از نظر غلظت شبیه روغن است. اسانس گل محمدی دارای دو قسمت جامد و مایع می باشد.
اسانس گل محمدی برای درمان سردرد و بی خوابی بسیار موثر می باشد. و پوستی نرم و مرطوب برای شما به ارمغان می آورد و خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد. و برای تقویت ذهن و حواس بسیار مثبت میباشد. همچنین حالت آرام بخش داشته و به درمان بی خوابی کمک می کند. مقوی نیروی جنسی بوده و افسردگی و استرس را درمان می کند.
استخراج اسانس گل محمدی از طریق تقطیر با آب و جوشاندن آن و سپس خنک کردن بخارات آن می باشد. در این روش مقداری گل سرخ را بر اساس گنجایش وقتی تنها با مقداری آب حدود ۴ برابر وزن کل تقطیر میکند و دما در عمل تقطیر باید آهسته و ملایم باشد و با افزایش ناگهانی دما سبکتر شده و در هوا باقی می ماند تا زمانی که در دستگاه تقطیر یک لیتر گلاب از هر کیلو گرم گل سرخ به دست آید
گلاب و اسانس اولیه این گونه می باشد. اسانسی که از تقطیر مرحله اول به دست میآید کم می باشد زیرا مقدار زیادی از اسانس گل محمدی درون گلاب محلول می باشد و برای جداسازی آن محلول گلاب باید تقطیر شود در کشور ایران و هندوستان از روش تقطیر برای تهیه اسانس گل محمدی استفاده می شود روش تقطیر با بخار و آب می باشد که به دلیل وجود ترکیبات ناپایدار در زمانهای بالا چندان مطلوب نمی باشد روش دیگر جداسازی ترکیبات معطر از گل استخراج با حلال می باشد. در این روش ماده موثر اسانس که فنیل الکل نام دارد ۱۰ برابر بیشتر از محصول حاصل از تقطیر با بخار می باشد.
گلمحمدی به خاطر دارا بودن ویتامین c و آنتی اکسیدان برای درمان چین و چروک های پوست و لکه های پوستی مفید می باشد. این گیاه با خاصیت لایه برداری از پوست و پاک کردن آرایش و برطرف کردن آلرژی های پوستی بسیار مفید می باشد. نوشیدن چای گل محمدی نیز باعث افزایش کلاژن سازی پوست شده و به شادی و نشاط پوست کمک میکند.
این گیاه برای مرطوب سازی پوست بسیار مفید بوده و برای پوست های حساس و لطیف نظیر پوست نوزادان مفید می باشد. و خاصیت پاک کنندگی دارد و جایگزین کرم ها و لوسیون های پاک کننده پوست و صابون می باشد.
گل محمدی یک لایه بردار عالی برای پوست می باشد. سلولهای مرده پوست را از بین برده و به کاهش چربی پوست کمک میکند. میتوانید یک دوم فنجان روغن نارگیل را با یک فنجان گلبرگ گل محمدی تازه و یک چهارم فنجان سرکه سفید ۳۷ قطره روغن گل محمدی ترکیب و در حمام یک تا دو قاشق غذاخوری روی پوست صورت و بدن خود مالش دهید این کار به لایه برداری پوست کمک زیادی می کند
ماسک گل محمدی برای داشتن موهای نرم و رشد بیشتر موها و کنترل چربی پوست استفاده می شود. برای تهیه این ماسک نصف فنجان روغن نارگیل را روی حرارت گرم کرده و بعد از خنک شدن چند قطره روغن رزماری به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم و بعد از آن یک بالش غذاخوری پودر گل محمدی یک قاشق غذاخوری عسل را به آن اضافه میکنیم. این ماسک را روی ریشه مو و پوست سر می ریزیم و به مدت ده دقیقه ماساژ می دهیم. و بعد از گذشته ۴۵ دقیقه با شامپو موی سر خود را بشویید. غنچه گل محمدی و عصاره آن به عنوان نرم کننده موی سر مورد استفاده قرار می گیرد
گل محمدی بدون کالری می باشد و یک جایگزین مناسب برای نوشیدنی های چاق کننده نظیر انواع نوشابه ها و قهوهای خامهای می باشد. و تاثیر مثبتی در لاغری می گذارد. میتوانید بین وعده غذایی خود یک فنجان چای گل محمدی را نوش جان نمایید. با این کار اشتهای شما کاهش پیدا کرده و چربی های اضافی حذف میشود.
گل محمدی خاصیت ضد افسردگی داشته و برای فشار عصبی مفید می باشد. و به خاطر خاصیت آرامبخش برای اعضا بدن مفید می باشد. نوشیدن چای گل محمدی اضطراب و افسردگی را کاهش داده و بدن را آرام می کند.
روغن گل محمدی یک ملین بوده و برای درمان یبوست مورد استفاده قرار می گیرد. چای گل محمدی نیز برای معده و گوارش مفید بوده صفرا را افزایش داده و به هضم بهتر چربیها کمک و رشد باکتری ها را متوقف می کند.